Julkaistu: 15.05.2019

”Ei ole läpihuutojuttu hankkia yritykselle lainaa nopeasti”

”Ei ole läpihuutojuttu hankkia yritykselle lainaa nopeasti”
Nina Ek on toiminut yritysrahoituksen parissa vuodesta 1997. Suurimman osan ajasta, 20 vuotta, Nina toimi Nordean yritysasiakasjohtajana Helsingin alueella pk-yritysten parissa. Sen jälkeen kuusi vuotta yrityskonttorinjohtajana Ålandsbankenissa ja sitten kaksi vuotta työeläkevakuutusyhtiö Veritaksessa. Nyt Nina toimii Rahoitusneuvojan rahoituskonsulttina pääkaupunkiseudulla.
– Minulla on kova palo ja intohimo yritysrahoitukseen. Minua motivoi se, että saan auttaa yrityksiä menestymään, kasvamaan ja palkkaamaan lisää ihmisiä. Tämä luo hyvinvointia yhteiskuntaan ja siitä hyötyvät kaikki. Rahoitusneuvojalla työskentely luo erinomaisen mahdollisuuden tähän työhön, Nina Ek toteaa.

Kokemuksensa myötä Nina on huomannut, että moni haluaa yritykselle lainaa nopeasti, mutta lainanhakuprosessin hitaus tulee monelle myös isona yllätyksenä. Yrityslainaa hankkiessa kannattaa toimia ripeästi ja määrätietoisesti jo investointiprojektin alusta saakka.

– Pankit ovat tänä päivänä ison haasteen edessä tiukan regulaation kanssa. Vaatimukset rahoitettaville yrityksille ovat kovat. Siitä seuraa se, että lainanhakuprosessi on tarkka ja sen takia hidas. Tätä yrityksissä ei aina osata ottaa huomioon.Rahoitusneuvoja hankkii yritykselle lainaa nopeammin


Pitkä ja monipuolinen kokemus sekä laaja verkosto auttavat Rahoitusneuvojan rahoituskonsultteja hankkimaan yritykselle lainaa nopeasti. Rahoitusneuvoja myös ymmärtää pankkien prosessit ja osaa toimia sen mukaisesti.

– Olen huomannut, että asiakas on usein liian myöhään liikkeellä rahoituksen suhteen. Se näkyy niin, että asiakas ei saa parasta hintaa lainalle eikä edes välttämättä ehdi käymään kaikkia vaihtoehtoja läpi. Kun Rahoitusneuvoja on mukana prosessissa, tuomme mukaan koko rahoituskentän. Tuomme mukaan rahoittajia, joita yritys ei osaa itse ajatella ja instrumentteja, joita ei pankissa välttämättä tarjota, Nina sanoo.

– Toimimme asiakkaamme eduksi kaikkien pankkien, kaikkien joukkorahoitusyhtiöiden ja kaikkien erityisluottolaitosten kanssa. Sen lisäksi me voimme esitellä asiakkaamme hankkeen esimerkiksi pääomasijoittajille.

"Jos hakee lainaa vain yhdestä paikasta ja tuleekin hylkäys, uuden lainan hakeminen toisesta paikasta alkaa nollasta."

Omasta tutusta pankistaan yritys voi saada lainaa nopeastikin. Entisenä pankkilaisena Nina toivookin, että mahdollisimman monella yrityksellä on pankissa oma tuttu yhteyshenkilö, joka tuntee yrityksen ja auttaa tarvittaessa järjestämään lainaa joustavasti.

Nina ymmärtää, että yritys on valmis maksamaan lainasta enemmän tämän luottamuksen ansiosta. Hän on kuitenkin varma siitä, että vaikka yrityksellä onkin hyvä pankkisuhde, Rahoitusneuvojan apu tekee prosessin entistä joustavammaksi ja rahoituksen edullisemmaksi. Yritys voi koko ajan keskittyä kaikista tärkeämpään asiaan, omaan liiketoimintaansa.

– Kannattaa huomioida myös se, että jos hakee lainaa vain yhdestä paikasta ja tuleekin hylkäys, uuden lainan hakeminen toisesta paikasta alkaa nollasta. Tässä Rahoitusneuvojan apu on myös arvokasta, Nina jatkaa.

– Me Rahoitusneuvojalla katsomme ja hallitsemme kokonaisuutta asiakkaamme puolesta. Usein käy niin, että kun hankkii asiantuntijan avulla rahoitusta useammasta lähteestä, myös oma pankki on halukkaampi lähtemään projektiin mukaan. Me olemme tärkeä apu myös pankeille.

Yrittäjälle aika on rahaa ja yrityslainan pitäisi järjestyä nopeasti, jotta projektit eivät sen takia viivästy.
Yrittäjälle aika on rahaa ja yrityslainan pitäisi järjestyä nopeasti, jotta projektit eivät sen takia viivästy.

Nina tiivistää vielä sanomansa hyväksi vinkiksi yrittäjille.

– Ei ole läpihuutojuttu hankkia yritykselle lainaa nopeasti. Älä jätä asiaa viimeiseksi. Kun alat suunnitella uutta projektia tai investointia, ala heti suunnitella myös sen rahoitusta. Asiantuntijan apua käyttämällä varmistat sen, että rahoitus saadaan silloin, kun se tarvitaan eikä projekti viivästy sen takia.

Lopuksi Nina antaa Rahoitusneuvojan asiakkaille selkeän lupauksen.

– Toimin asiakkaan rinnalla heti projektin alusta siihen saakka, että olen hankkinut myönteisen lainapäätöksen. Ja osaamiseni ja verkostoni ansiosta teen sen myös niin, että valitsen asiakkaalleni parhaat lainatarjoukset.

Ota yhteyttä meihin!

Jaa hyviä uutisia