Mitä rahoitussuunnitelma konkreettisesti sisältää? Se on dokumentti, joka sisältää analyysin yrityksestäsi.
Analyysissä käymme läpi:
- Menneet tilikaudet, jotta tiedämme, miten nykyiseen tilanteeseen on tultu
- Arvioimme liiketoiminnan vahvuudet
- Katsomme mistä tase on käytännössä rakentunut
- Mitä muutoksia olisi mahdollista tehdä talouden tunnuslukujen valossa
- Onko taseessa itse hankittua omaisuutta
- Pyrimme keventämään tasetta esimerkiksi kasvua ajatellen
- Pureksimme kaiken tämän tiedon rahoittajan vaatimaan muotoon
Jos yrityksesi on heti rahoituskelpoinen, saat konkreettisen rahoitussuunnitelman eli dokumentin, jonka kanssa voit vaikka kävellä pankkiin hankkimaan rahoitusta itse.
Vaihtoehtoisesti voit luottaa myös rahoituksen hankkimisen meille, jolloin tehty rahoitussuunnitelma toimii ohjenuoranamme, kun me lähdemme toimeksiannostasi ja puolestasi myös hankkimaan rahoitusta rahoittajilta.
Jos yrityksesi ei ole tällä hetkellä rahoituskelpoinen, laadimme konkreettisena tuotteena muutaman sivun manuaalin, jonka perusteella tiedät, mitä toimenpiteitä yrityksessäsi pitää jatkossa tehdä, jotta siitä tulee rahoituskelpoinen.
Saamasi hyöty: Toimimme yrityksesi apuna rahoituksen suunnittelussa. Saat konkreettisen dokumentin joko niin, että sinulla on selkeä suunnitelma, mistä rahoitusta haet tai sinulla on selkeä suunnitelma, kuinka valmistelet yrityksen rahoituskelpoiseksi.
Kustannus sinulle: Rahoitussuunnitelman laatiminen on asiantuntijatyötä, joka vie aikaa. Sitoudumme jokaiseen toimeksiantoomme täysillä ja haluamme tehdä kaikista asiakkaistamme rahoituskelpoisia. Jokainen rahoitussuunnitelma on tapauskohtainen, mutta laadukas tilinpäätösanalyysi, laadukas liiketoimintanalyysi ja laadukas dokumentointi vaatii aina vähintään reilun yhden työpäivän työpanoksen.
Rahoitussuunnitelman laatimisesta veloitamme peruspalkkiomme, joka on 1 990 € (alv. 0)
Kun olemme laatineet sinulle rahoitussuunnitelman, voit halutessasi jatkaa itsenäisesti ja hankkia rahoituksen itse.
Jos haluat, että me myös hankimme rahoituksen puolestasi ottamalla yhteyttä eri rahoittajiin, veloitamme palkkionamme tapauskohtaisesti määritellyn prosenttiosuuden järjestetystä pääomasta.
Ota yhteyttä Rahoitusneuvojaan
.jpg)
Pitkän ja lyhyen aikavälin rahoitussuunnittelu
Rahoitussuunnittelussa puhutaan usein lyhyen ja pitkän aikavälin suunnittelusta. Karkeasti sanoen pitkän aikavälin suunnittelussa katsotaan kokonaisuutta ja lyhyt aikaväli voi olla esimerkiksi projektikohtaista, jolloin kyseessä on rahoituslaskelma.
Joka tapauksessa rahoitussuunnittelussa on syytä toimia riittävän ajoissa.
Rahoituksen hankkimisessa on rahoittajan kannalta kaksi huonoa signaalia: yrittäjä tulee rahoittajan puheille siinä vaiheessa, kun rahat ovat jo loppu tai rahaa tarvitaan, jotta hanke tai investointi etenee. Näissä tapauksissa ei edes voi puhua rahoitussuunnittelusta.
Juuri tämä tosiasia korostaa rahoitussuunnittelumme hyötyä asiakkaillemme. Pystymme valmistelemaan yrityksen rahoituskelpoiseksi proaktiivisesti ja paljon nopeammin kuin yrittäjä itse. Lisäksi pystymme kiteyttämään hankkeen hyödyt rahoittajalle rahoittajan näkökulmasta.
"Rahoituksen hankkimisessa on rahoittajan kannalta kaksi huonoa signaalia: yrittäjä tulee rahoittajan puheille siinä vaiheessa, kun rahat ovat jo loppu tai rahaa tarvitaan, jotta hanke tai investointi etenee."
Lähtökohtaisesti Suomessa yritykset ovat hyvin ajan tasalla rahoitussuunnittelussa. Tästä poikkeus ovat monesti kasvuyritykset, joilla tilanne elää koko ajan ja skenaarioita on monia. Kasvun suunta ja vauhti määrittävät rahoituksen tarvetta, mutta niiden ennustaminen on hyvin vaikeaa.
Monet yritykset eivät tunnista rahoitustarjontaa kattavasti. Nykyinen monipuolinen rahoitustarjonta mahdollistaisi näiden yritysten ripeämmän kasvun.
Vallalla on kuitenkin edelleen perinteinen pankkilainaan perustuva rahoitus, jonka seurauksena yritys menee aina ensimmäiseksi pankkiin ja jos pankissa ei yrittäjän ideaa ymmärretä hanke lopahtaa siihen.
Nykyisillä rahoitusmarkkinoilla on kuitenkin tarjolla valtava määrä vaihtoehtoja: pääomasijoittajia, joukkorahoitusalustoja, bisnesenkeleitä. Kaikki nämä vaihtoehdot täydentävät pankkien tarjoamaa rahoitusta, joka tiukan regulaation takia keskittyy vahvasti vakuudelliseen luotonantoon ja tietyn kokoiseen yrityssegmenttiin.
Rahoitusneuvoja auttaa rahoitussuunnittelussa pitkällä ja lyhyellä aikavälillä
Rahoitusneuvojan rahoitussuunnittelu vastaa sekä lyhyen että pitkän aikavälin tarpeeseen.
Lyhyen aikavälin rahoitussuunnittelu tarkoittaa
käyttöpääoman riittävyydestä huolehtimista ja yrityksen maksuista huolehtimista. Siten se on osa pitkää suunnittelua ja todellisuudessa näitä kahta on vaikea erotella toisistaan.
Lyhyen aikavälin suunnittelussa tavoitteena on turvata yrityksen likviditeetti tilanteessa kuin tilanteessa. Tarjoamallamme suunnittelulla optimoimme sen, että maksut tulevat kassaan ajallaan, yrityksen omat laskut maksetaan ajallaan, katsotaan onko mahdollista nopeuttaa pitkiä maksuaikoja esimerkiksi laskurahoituksella ja vaihtoehtoisesti selvitetään, onko omia maksuaikoja mahdollista pidentää.
Pitkän aikavälin rahoitussuunnittelu vastaa yrityksen strategisiin tavoitteisiin.
Mikä on yrityksen missio? Mikä on siihen liittyvä visio seuraavalle viidelle vuodelle? Kuinka yritys takaa pääoman riittävyyden kasvutavoitteiden saavuttamiseksi? Onko yrityksen pääomarakenne optimaalinen vai kenties liian velkavetoinen esimerkiksi toimialaa, kilpailijoihin tai yrityksen kuntoon nähden? Voiko velkavivulla tehostaa pääoman tuottoa?
Näihin kysymyksiin pureudumme, jotta saavutamme optimaalisen hyödyn toimeksiantajallemme. Se tarkoittaa sitä, että sinä pääset toteuttamaan yrityksesi kasvusuunnitelmaa ilma isompia yllätyksiä. Ja yritykselläsi on riittävästi oikeanhintaista ja oikeanrakenteista pääomaa.