Onko Yrityksen Rahoitussuunnitelma Kunnossa? Rahoitusneuvoja Auttaa

Yrityksen rahoitussuunnitelma


Mikä on rahoitussuunnitelma? Yhdellä lauseella sanottuna se on onnistuneen yritysrahoituksen kivijalka. Rahoitussuunnitelma on tiekartta siitä, miten yritysrahoitus ylipäätään järjestyy. Eli mihin rahoitusta tarvitset ja kuinka paljon, mistä yrityksesi rahoituksen saa, kuinka pitkäksi aikaa rahoitusta tarvitset, miten hoidat takaisinmaksun ja niin edelleen.
Rahoitussuunnitelma on tarpeellinen omaan käyttöösi, mutta se auttaa myös ulkopuolisia rahoittajia päätöksen teossa yrityksesi rahoitusta koskien. Suurin hyöty on se, että rahoitussuunnitelma auttaa sinua katsomaan pitemmälle yrityksesi tulevaisuuteen. Rahoitussuunnittelun avulla voit toimia hyvissä ajoin sen sijaan, että reagoit vasta sitten, kun rahoituksen tarve on jo akuuttia.
Rahoitussuunnitelma on strateginen työväline, jonka avulla suunnittelet yrityksen tulevaisuutta.
Rahoitussuunnitelman voi ajatella olevan laajempi kokonaisuus kuin pelkkä hankekohtainen rahoituslaskelma.

Kun sinulle on luotu uskottava, rahoittajat vakuuttava rahoitussuunnitelma, sinun on helppo päättää jatkosta. Mistä ja miten hankit tarvittavan rahoituksen?

Vai luotatko asiantuntijan apuun?

Rahoitusneuvojan rahoitussuunnitelman malli
Suomen Rahoitusneuvoja Oy on perustettu, jotta sinulla olisi käytössäsi rahoitusalan läpikotaisin tunteva rahoituskonsultti, joka auttaa suunnittelemaan ja hankkimaan yrityksellesi parhaiten sopivan rahoituspaketin.

Me emme tarjoa sinulle lainaa vaan tehtävämme on suunnitella ja valmistella yrityksesi rahoituskelpoiseksi, jotta saat tarvitsemasi rahoituksen rahoitusmarkkinoilta.

Rahoitusneuvoja on luonut oman mallinsa yrityksesi rahoituskokonaisuuden ratkaisemiseksi. Tämä prosessi sisältää myös rahoitussuunnitelman laatimisen mallin.

Yrityksen rahoitussuunnittelu vaihe 1


Prosessi alkaa yhteydenotostasi.

Kerro meille:

 • yrityksesi tilanne
 • mihin investointiin tai hankkeeseen rahoitusta tarvitset
 • onko rahoituksen hankkimisessa ollut ongelmia
 • oletko jo ollut yhteydessä rahoittajiin

Näiden tietojen perusteella mietimme jatkotoimia. Pyydämme sinulta myös yrityksesi tilinpäätösmateriaalit, jotta saamme yrityksesi taloudesta numeerista tietoa. Niiden avulla meidän on myös helpompi arvioida tilanteesi rahoittajan näkökulmasta.

Saamasi hyöty: Saat asiantuntijan arvion siitä, onko yrityksesi tai hankkeesi rahoituskelpoinen.

Kustannus sinulle: Me emme veloita siitä, että kerrot meille yrityksesi tilanteen ja rahoitustarpeen. Kuuntelemme sinua mielellämme ja katsomme yhdessä, löydämmekö tietä eteenpäin.

Ota siis epäröimättä yhteyttä, saat arvokasta apua ilman sitoutumista ja kustannuksia.

Ota yhteyttä

Yrityksen rahoitussuunnittelu vaihe 2


Kun keskusteluyhteys on luotu, yhteinen tilannekuva muodostettu ja saamme sinulta vihreää valoa edetä asiassa teemme ensimmäisenä konkreettisena toimenamme tilinpäätösanalyysin.
Tilinpäätösanalyysi on merkittävä osa rahoitussuunnitelmaa.
Tässä kohdassa prosessimme ei poikkea pankin tai muun rahoittajan toiminnasta juuri mitenkään, me vain teemme tämän vaiheen sinulle ennen rahoittajaa ja ennen kuin rahoittaja ottaa kantaa rahoitukseen.

Mitä tarkastelemme tilinpäätösanalyysissä?


 • Onko yrityksen toiminta kannattavaa kassavirran perusteella
 • Millaisia yrityksesi edeltävät vuodet ovat olleet
 • Millainen trendi yritykselläsi on
 • Liittyykö toimialaan mahdollisuuksia tai uhkakuvia
 • Millainen yrityksesi kestokyky on taseen perusteella
 • Onko omaa pääomaa riittävästi
 • Onko yritykselläsi velkaa ja millainen yrityksesi velkakapasiteetti on

Saamasi hyöty: Teemme rahoittajan työn jo ennen rahoittajaa ja meiltä saat taatusti rahoittajaa nopeammin vastauksen siihen, onko yrityksesi rahoituskelpoinen.

Yrityksen rahoitussuunnittelu vaihe 3


Tilinpäätösanalyysin jälkeen olemme tienhaarassa.

Joko yrityksesi on:

1. Heti rahoituskelpoinen, jolloin voimme alkaa laatia varsinaista rahoitussuunnitelmaa

Tai:

2. Ei juuri tällä hetkellä rahoituskelpoinen, jolloin alamme valmistella yritystäsi rahoituskelpoiseksi

Jos yrityksesi on heti rahoituskelpoinen

On aika laatia varsinainen rahoitussuunnitelma. Laatimamme rahoitussuunnitelma on tiekartta siitä, mistä kaikkialta rahoituskokonaisuus kannattaa kerätä, jotta kokonaisuus on yrityksellesi mahdollisimman edullinen.

Jos yrityksesi ei ole juuri tällä hetkellä rahoituskelpoinen saatavilla olevilla rahoituslähteillä

Se ei ole maailmanloppu. Tässä tapauksessa Rahoitusneuvojan tehtävä on valmistella yrityksesi rahoituskelpoiseksi. Teemme sen pureutumalla liiketoimintasi ytimeen ja käymme läpi muun muassa yrityksen omistajat ja liiketoiminnan sekä analysoimme, missä kohdin on syytä tehdä muutoksia.
Rahoitussuunnitelman avulla varmistamme, että yrityksesi on rahoituskelpoinen rahoittajien mielestä.
Mitä rahoitussuunnitelma konkreettisesti sisältää? Se on dokumentti, joka sisältää analyysin yrityksestäsi.

Analyysissä käymme läpi:

 • Menneet tilikaudet, jotta tiedämme, miten nykyiseen tilanteeseen on tultu
 • Arvioimme liiketoiminnan vahvuudet
 • Katsomme mistä tase on käytännössä rakentunut
 • Mitä muutoksia olisi mahdollista tehdä talouden tunnuslukujen valossa
 • Onko taseessa itse hankittua omaisuutta
 • Pyrimme keventämään tasetta esimerkiksi kasvua ajatellen
 • Pureksimme kaiken tämän tiedon rahoittajan vaatimaan muotoon

Jos yrityksesi on heti rahoituskelpoinen, saat konkreettisen rahoitussuunnitelman eli dokumentin, jonka kanssa voit vaikka kävellä pankkiin hankkimaan rahoitusta itse.

Vaihtoehtoisesti voit luottaa myös rahoituksen hankkimisen meille, jolloin tehty rahoitussuunnitelma toimii ohjenuoranamme, kun me lähdemme toimeksiannostasi ja puolestasi myös hankkimaan rahoitusta rahoittajilta.

Jos yrityksesi ei ole tällä hetkellä rahoituskelpoinen, laadimme konkreettisena tuotteena muutaman sivun manuaalin, jonka perusteella tiedät, mitä toimenpiteitä yrityksessäsi pitää jatkossa tehdä, jotta siitä tulee rahoituskelpoinen.

Saamasi hyöty: Toimimme yrityksesi apuna rahoituksen suunnittelussa. Saat konkreettisen dokumentin joko niin, että sinulla on selkeä suunnitelma, mistä rahoitusta haet tai sinulla on selkeä suunnitelma, kuinka valmistelet yrityksen rahoituskelpoiseksi.

Kustannus sinulle: Rahoitussuunnitelman laatiminen on asiantuntijatyötä, joka vie aikaa. Sitoudumme jokaiseen toimeksiantoomme täysillä ja haluamme tehdä kaikista asiakkaistamme rahoituskelpoisia. Jokainen rahoitussuunnitelma on tapauskohtainen, mutta laadukas tilinpäätösanalyysi, laadukas liiketoimintanalyysi ja laadukas dokumentointi vaatii aina vähintään reilun yhden työpäivän työpanoksen.

Rahoitussuunnitelman laatimisesta veloitamme peruspalkkiomme, joka on 1 990 € (alv. 0)

Kun olemme laatineet sinulle rahoitussuunnitelman, voit halutessasi jatkaa itsenäisesti ja hankkia rahoituksen itse.

Jos haluat, että me myös hankimme rahoituksen puolestasi ottamalla yhteyttä eri rahoittajiin, veloitamme palkkionamme tapauskohtaisesti määritellyn prosenttiosuuden järjestetystä pääomasta.

Ota yhteyttä Rahoitusneuvojaan


Janne Saarinen

Janne Saarinen

Liiketoimintajohtaja

Soita 040 590 1039
Lähetä sähköpostiaPitkän ja lyhyen aikavälin rahoitussuunnittelu
Rahoitussuunnittelussa puhutaan usein lyhyen ja pitkän aikavälin suunnittelusta. Karkeasti sanoen pitkän aikavälin suunnittelussa katsotaan kokonaisuutta ja lyhyt aikaväli voi olla esimerkiksi projektikohtaista, jolloin kyseessä on rahoituslaskelma.

Joka tapauksessa rahoitussuunnittelussa on syytä toimia riittävän ajoissa.

Rahoituksen hankkimisessa on rahoittajan kannalta kaksi huonoa signaalia: yrittäjä tulee rahoittajan puheille siinä vaiheessa, kun rahat ovat jo loppu tai rahaa tarvitaan, jotta hanke tai investointi etenee. Näissä tapauksissa ei edes voi puhua rahoitussuunnittelusta.

Juuri tämä tosiasia korostaa rahoitussuunnittelumme hyötyä asiakkaillemme. Pystymme valmistelemaan yrityksen rahoituskelpoiseksi proaktiivisesti ja paljon nopeammin kuin yrittäjä itse. Lisäksi pystymme kiteyttämään hankkeen hyödyt rahoittajalle rahoittajan näkökulmasta.

"Rahoituksen hankkimisessa on rahoittajan kannalta kaksi huonoa signaalia: yrittäjä tulee rahoittajan puheille siinä vaiheessa, kun rahat ovat jo loppu tai rahaa tarvitaan, jotta hanke tai investointi etenee."


Lähtökohtaisesti Suomessa yritykset ovat hyvin ajan tasalla rahoitussuunnittelussa. Tästä poikkeus ovat monesti kasvuyritykset, joilla tilanne elää koko ajan ja skenaarioita on monia. Kasvun suunta ja vauhti määrittävät rahoituksen tarvetta, mutta niiden ennustaminen on hyvin vaikeaa.

Monet yritykset eivät tunnista rahoitustarjontaa kattavasti. Nykyinen monipuolinen rahoitustarjonta mahdollistaisi näiden yritysten ripeämmän kasvun.

Vallalla on kuitenkin edelleen perinteinen pankkilainaan perustuva rahoitus, jonka seurauksena yritys menee aina ensimmäiseksi pankkiin ja jos pankissa ei yrittäjän ideaa ymmärretä hanke lopahtaa siihen.

Nykyisillä rahoitusmarkkinoilla on kuitenkin tarjolla valtava määrä vaihtoehtoja: pääomasijoittajia, joukkorahoitusalustoja, bisnesenkeleitä. Kaikki nämä vaihtoehdot täydentävät pankkien tarjoamaa rahoitusta, joka tiukan regulaation takia keskittyy vahvasti vakuudelliseen luotonantoon ja tietyn kokoiseen yrityssegmenttiin.

Rahoitusneuvoja auttaa rahoitussuunnittelussa pitkällä ja lyhyellä aikavälillä


Rahoitusneuvojan rahoitussuunnittelu vastaa sekä lyhyen että pitkän aikavälin tarpeeseen.

Lyhyen aikavälin rahoitussuunnittelu tarkoittaa käyttöpääoman riittävyydestä huolehtimista ja yrityksen maksuista huolehtimista. Siten se on osa pitkää suunnittelua ja todellisuudessa näitä kahta on vaikea erotella toisistaan.

Lyhyen aikavälin suunnittelussa tavoitteena on turvata yrityksen likviditeetti tilanteessa kuin tilanteessa. Tarjoamallamme suunnittelulla optimoimme sen, että maksut tulevat kassaan ajallaan, yrityksen omat laskut maksetaan ajallaan, katsotaan onko mahdollista nopeuttaa pitkiä maksuaikoja esimerkiksi laskurahoituksella ja vaihtoehtoisesti selvitetään, onko omia maksuaikoja mahdollista pidentää.

Pitkän aikavälin rahoitussuunnittelu vastaa yrityksen strategisiin tavoitteisiin.

Mikä on yrityksen missio? Mikä on siihen liittyvä visio seuraavalle viidelle vuodelle? Kuinka yritys takaa pääoman riittävyyden kasvutavoitteiden saavuttamiseksi? Onko yrityksen pääomarakenne optimaalinen vai kenties liian velkavetoinen esimerkiksi toimialaa, kilpailijoihin tai yrityksen kuntoon nähden? Voiko velkavivulla tehostaa pääoman tuottoa?

Näihin kysymyksiin pureudumme, jotta saavutamme optimaalisen hyödyn toimeksiantajallemme. Se tarkoittaa sitä, että sinä pääset toteuttamaan yrityksesi kasvusuunnitelmaa ilma isompia yllätyksiä. Ja yritykselläsi on riittävästi oikeanhintaista ja oikeanrakenteista pääomaa.
Pitkän tähtäimen rahoitussuunnittelu auttaa keskittymään ydinliiketoimintaan ja yrityksen kasvuun.

Asiantuntija apunasi rahoitussuunnittelussa


Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n erittäin kokeneilla ja ammattitaitoisilla asiamiehillä on pitkä kokemus rahoitusalalta. Me tarjoamme kaiken kokemuksemme käyttöösi. Ota meihin yhteyttä!

Janne Saarinen
liiketoimintajohtaja
kokemus teollisuudesta ja rahoitusalalta yli 20 vuotta

Antti Martikainen
rahoituskonsultti pääkaupunkiseutu
kokemus yli 30 vuotta

Pekka Pistokoski
rahoituskonsultti Pohjois-Suomi
kokemus yli 30 vuotta

Ilkka Partti
rahoituskonsultti Itä-Suomi
kokemus yli 30 vuotta
Matti Rintala
rahoituskonsultti Uusimaa & Pohjanmaa
kokemus yli 20 vuotta

Sami Salokoski
rahoituskonsultti Uusimaa
kokemus yli 20 vuotta

Juha Loponen
hallituksen puheenjohtaja
kokemus yli 10 vuotta

Seppo Tujunen
hallituksen jäsen
kokemus yli 30 vuottaKatso kaikki yhteystiedot

Jätä yhteydenottopyyntö


Onko yrityksesi rahoituksen tarpeessa? Jätä yhteystietosi ja kerro tarvitsemasi lainan summa sekä hieman lainatarpeestasi, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä. Autamme hankkimaan 300 000 € suuremmat vieraan pääoman lainat. Tätä pienemmät lainat yritys saa helpommin ja edullisemmin hyödyntämällä suoraan esimerkiksi eri lainantarjoajien verkkopalveluja. Rahoitusneuvojan palvelun lisäarvo isommille yrityslainoille syntyy kokonaisuuden hallinnasta ja erinomaisista yhteyksistä rahoittajiin ja sijoittajiin.
Yritys*
Y-tunnus*
Yhteyshenkilö*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Lainan määrä*

Kerro lainatarpeesta*

Syötä suluissa oleva tarkistenumero* (955749)*