Yrittäjälaina – yksityishenkilölle yritystoimintaa varten

Mietitkö miten yrittäjälaina eroaa yrityslainasta?

Yrittäjälaina on laina, jonka yrittäjä ottaa yksityishenkilönä yritystoimintaa varten. Useimmiten laina sijoitetaan yhtiön osakepääomaan tai se lainataan yhtiölle omanpääomanehtoisena.

Tämä määritelmä itsessään ei ehkä vielä auta sinua päättämään, kumpi lainamuoto olisi sopiva juuri sinun yrityksellesi. Lue siis eteenpäin ja saat hyödyllisiä vastauksia.
Yrittäjälainan merkittävin hyöty syntyy siitä, että laina sijoitetaan yhtiön osakepääomaan tai lainataan yhtiölle omanpääomanehtoisena. Tällöin muut rahoittajat on helpompi saada mukaan rahoittamaan yritystä.

Hintatietoinen yrittäjä voi haluta yrittäjälainan myös sen takia, että sen voi saada edullisemmin kuin perinteisen yrityslainan.

Yrittäjälaina voi olla oikea vaihtoehto, jos mietit osakkuuden ostoa yrityksessä.
Yrittäjälaina voi olla oikea vaihtoehto, jos mietit osakkuuden ostoa yrityksessä.

Yleisin syy yrittäjälainalle lienee kuitenkin se, että yritys ei ole rahoituskelpoinen. Silloin yrittäjällä ei ole muuta mahdollisuutta kuin lainata raha itse ja sijoittaa se yhtiöön. Siinä tapauksessa yrittäjän on hyvä pohtia, onko yritys rahoituskelpoinen ja kannattaako riski ottaa.

Ja aivan kuin siinä ei olisi jo tarpeeksi.

Sitäkin pitää nimittäin pohtia, että yrittäjän yritykselle antamasta lainasta yritys voi maksaa käypää korkoa. Omanpääomanehtoisena lainan korko voi olla korkeampi kuin muiden rahoittajien vaatima korko. Toisaalta seniorirahoittajat saattavat asettaa ehtoja koronmaksulle. Ja verottaja voi kiinnostua, jos yrittäjä veloittaa yhtiöltä liian korkeaa korkoa.

Jos ehdit jo tuskastua, niin onneksi Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n kokeneet rahoituskonsultit voivat auttaa sinua kokonaisvaltaisessa rahoitussuunnittelussa.

Meiltä saat asiantuntevaa apua asian pohtimiseen monelta kantilta ja varmistat, että saat parhaan kokonaisratkaisun juuri sinun yrityksellesi. Monesta tekijästä riippuen yrittäjälaina voi olla osa tätä kokonaisuutta.

Katso yhteystietomme

Milloin kannattaa hakea yrittäjälaina?

Yrittäjälaina on paras vaihtoehto silloin, kun yhtiön liiketoiminta on erittäin vakaalla pohjalla. Jos voit olla todella varma investoinnin tuotosta ja haluat minimoida lainan kokonaiskorkokustannukset yhtiölle, yrittäjälaina on harkinnan arvoinen vaihtoehto yritysrahoitukseen.

Mitkä ovat sen selkeät hyödyt?

Yrittäjälaina tarjoaa kaksi selvää hyötyä. Yrittäjälaina osoittaa muille rahoittajille, että omistaja on sitoutunut yhtiöön. Sen seurauksena muiden rahoittajien mukaan saaminen usein helpottuu. Toinen hyöty on se, että korkokustannukset yrittäjän henkilökohtaiselle lainalle ovat matalammat kuin yrityksen lainalle.

Yksi asia on kuitenkin hyvä muistaa.

"Jos voit olla todella varma investoinnin tuotosta ja haluat minimoida lainan kokonaiskorkokustannukset yhtiölle, yrittäjälaina on harkinnan arvoinen vaihtoehto."

Yrittäjälainan ottanut yrittäjä maksaa lainan takaisin henkilökohtaisesti omista palkka- ja osinkotuloistaan. Yrittäjän laina pitää maksaa takaisin, vaikka sijoitus liiketoimintaan ei onnistuisikaan. Siten yrittäjän riski kasvaa merkittävästi.

Tässä vielä tiivistetty lista siitä, milloin yrityslaina voi olla sopiva vaihtoehto:


  • Harkitset uuden yrityksen perustamista
  • Mietit osakkuuden ostoa yrityksessä
  • Etsit rahoitusta yrityksen sukupolvenvaihdokseen
  • Haluat vahvistaa yrityksen omaa pääomaa
  • Suunnittelet osittaista lainarahoitusta yrityksen osakepääoman rahoittamiseen

Ota yhteyttä
Rahoitusneuvojaan


Pekka Pistokoski

Pekka Pistokoski

Vt. liiketoimintajohtaja, hallituksen jäsen

Soita 040 939 3398
Lähetä sähköpostiaMistä hakea yrittäjälainaa?


Ainoa varsinaista yrittäjälainaa myöntävä taho on Finnvera. Finnvera tarjoaa yrittäjälainaa useimmiten osana yritysten hankkeiden kokonaisrahoitusta tai osakeyhtiön uuden osakkaan mukaantulon rahoittamiseen.

Finnveralla on selkeät ehdot yrittäjälainaan.

Lainan hakijalla pitää olla vähintään 20 % omarahoitusosuus. Sijoituksen tai osakekaupan jälkeen hakijalla on oltava yleensä vähintään 20 %:n osuus osakepääomasta ja äänivallasta.

Lainamäärä voi olla enintään 100 000 euroa. Lainan korko perustuu kuuden kuukauden Euriboriin ja marginaali on 3,25 %. Laina-aika voi olla enintään 10 vuotta ja siitä enintään 3 vuotta voi olla lyhennysvapaata.

Finnveran yrittäjälainan suurin etu on se, että kaikkiin muihin tarjolla oleviin vaihtoehtoihin verrattuna vaadittu vakuus on erittäin kilpailukykyinen. Käytännössä luoton saajan henkilökohtainen talous pitää olla kunnossa ja hän vastaa lainasta henkilökohtaisesti. Yrittäjän omavelkainen takaus on enimmillään 20 000 euroa.

Rahoituspäätöstä edeltää yritystutkimus, jonka tarkoitus on selvittää yrityksen edellytykset kannattavaan liiketoimintaan arvioimalla mm. yrityksen tavoitteita, strategioita, kehittämissuunnitelmia ja markkinatilannetta.

Isommissa investoinneissa yrittäjälaina ei välttämättä ole paras vaihtoehto.
Isommissa investoinneissa yrittäjälaina ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Jos etsit yrittäjälainaa verkossa hakukoneella, saatat saada hakutuloksina muidenkin rahoituslaitosten tarjoamia vaihtoehtoja.

Käytännössä kyseessä on aina yrityslaina, jolloin ehdot ovat selvästi erilaiset ja esimerkiksi vaadittu korko on kovempi. Tai vaihtoehtoisesti voit neuvotella esimerkiksi pankin kanssa itsellesi henkilökohtaisen lainan, jonka sitten käytät yrityksesi rahoitukseen. Mutta tällaisen lainan ehdot ovat aina asiakaskohtaiset Finnveran vakioehtoihin verrattuna.

Yrittäjälainaa asiantuntijan avulla


Suomen Rahoitusneuvoja Oy auttaa hankkimaan 50 000 € suuremmat lainat. Tätä pienemmät lainat yritys saa helpommin ja edullisemmin hyödyntämällä suoraan esimerkiksi eri lainantarjoajien verkkopalveluja.

Palvelumme lisäarvo syntyy kokonaisuuden hallinnasta. Meidän avullamme saat varmasti edullisimman lainakokonaisuuden eri vaihtoehdoista koottuna. Osaamme arvioida myös sen, voiko yrityslaina olla järkevä osa tässä kokonaisuudessa.

Ja meillä on myös erinomaiset verkostot eri rahoittajiin ja sijoittajiin. Ota siis yhteyttä alla olevalla lomakkeella!

Jätä yhteydenottopyyntö


Onko yrityksesi rahoituksen tarpeessa? Jätä yhteystietosi ja kerro tarvitsemasi lainan summa sekä hieman lainatarpeestasi, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä. Autamme hankkimaan 300 000 € suuremmat vieraan pääoman lainat. Tätä pienemmät lainat yritys saa helpommin ja edullisemmin hyödyntämällä suoraan esimerkiksi eri lainantarjoajien verkkopalveluja. Rahoitusneuvojan palvelun lisäarvo isommille yrityslainoille syntyy kokonaisuuden hallinnasta ja erinomaisista yhteyksistä rahoittajiin ja sijoittajiin.


Yritys*
Y-tunnus*
Yhteyshenkilö*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Lainan määrä*

Kerro lainatarpeesta*

Syötä tarkistenumero (787362)*