Ajankohtaista | Uutiset, tapahtumat, tiedotteet | Suomen Rahoitusneuvoja Oy

AjankohtaistaJulkaistu: 09.11.2022


Rahoitusneuvoja järjesteli haastavalle kiinteistökaupalle rahoituksen monen osapuolen eduksi

Suomen Rahoitusneuvoja Oy auttoi kiinteistösijoitusyhtiö Hype Capitalia merkittävässä rahoitusjärjestelyssä kiinteistökaupan toteuttamiseksi. Hype Capital Oy osti yksityisiltä omistajilta mikkeliläisen kiinteistöosakeyhtiön koko osakekannan ja sai sen myötä omistukseensa liikekiinteistön sekä osakehuoneistoja Mikkelin keskustassa. Kohteisiin liittyvät entisen omistajan lainavastuut konvertoitiin uudella lainalla perinteisestä pankista Hype Capitalin nimiin. Kaupanteon mahdollistanut 3,9 miljoonan euron siltarahoitus toteutui joukkorahoitettuna yrityslainana.
Lue lisää


Julkaistu: 20.09.2022


Rahoitusneuvoja hankki 300 000 € rahoituksen kiinteistökauppaan

Kiinteistöalalla toimiva Tradona Oy halusi ostaa hallikiinteistön ja tarvitsi siihen rahoitusta noin 300 000 €. Kiinteistöä myyvä yritys oli menettänyt kiinteistön päävuokralaisen ja halusi tilanteen helpottamiseksi luopua omistuksestaan. Tässä haastavassa tilanteessa rahoituksen järjestely ei ollut läpihuutojuttu, joten Tradona päätti hyödyntää Rahoitusneuvojan asiantuntijuutta.
Lue lisää


Julkaistu: 12.11.2021


Sami Salokoski: “Rahaa on liikkeellä, mutta se ei löydä kotiin”

Rahoitusneuvojan palveluksessa syyskuussa aloittanut Sami Salokoski uskoo, että yritysrahoituksen saaminen tulee tulevaisuudessa hankaloitumaan entisestään. Rahoitusneuvojan asiantuntijaverkoston avulla yrityksesi voi kuitenkin saada myönteisen päätöksen.
Lue lisää


Julkaistu: 08.10.2021


Rahoitusneuvojan Seppo Tujunen: “Leasingrahoituksella yrityksen tunnusluvut paremmiksi”

Yhä useampi yritys käyttää investointeihin leasingrahoitusta. Rahoitusneuvojan asiantuntijat tietävät, miten yhtiön kassa- ja tunnusluvut paranevat ja rutiinit helpottuvat ulkoistamalla esimerkiksi IT- ja kuljetuskalustohankinnat.
Lue lisää


Julkaistu: 26.02.2021


”Voittajia ovat ne yritykset, jotka ovat valmiita muutokseen”

Janne Saarisesta Rahoitusneuvojan liiketoimintajohtaja

DI Janne Saarinen, 47, on Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n uusi liiketoimintajohtaja. Saarinen haluaa nostaa yrityksen profiilia – tavoitteena on laajentaa toimintaa uusilla rekrytoinneilla ja aluevaltauksilla.
Lue lisää


Julkaistu: 18.09.2020


Yritysjohtaja, toimiiko pankkisuhteesi tyydyttävällä tavalla?

Oletko huomannut, että pankit eivät enää toimi kuin ennen? Se ei ole pankkien vika, vaan kyseessä on pankkeihin kohdistuva sääntely. Sääntelyn seurauksena yhä useamman yrityksen pankkisuhteeseen on tullut haasteita ja suhde ei enää tyydytä yrityksen tarpeita. Pankinjohtajan käsi on voinut kylmentyä myös siitä syystä, että yrityksen liiketoiminnan kannattavuus tai omavaraisuusaste ei ole kehittynyt odotetulla tavalla.
Lue lisää


Julkaistu: 25.05.2020


”Rahoittajan pitäisi tuntea yrittäjä, johon yrityksen riskienhallinta aina henkilöityy”

Ilkka Partti aloitti Savon ja Itä-Suomen rahoitusneuvojana

Ilkka Partti on aloittanut Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n asiantuntijana Savon ja Itä-Suomen alueella. Partti tarjoaa alueen yrittäjille apua yritysrahoituksen suunnitteluun ja hankintaan.

– Erityisosaamistani ovat yritysrahoitus ja yrityksen riskienhallinta. Vahvuuksiani taas ovat kokemus ja asiakassuhteiden aktiivinen hoitaminen kasvokkain, pitkäjänteisesti ja luottamusta rakentaen, Partti kuvailee itseään.

Rahoitusneuvojan muiden asiantuntijoiden tapaan myös Partilla on pitkä työkokemus pankkimaailmasta. Partti aloitti uransa Postipankissa vuonna 1981 ja päätti sen Mikkelin Danske Bankin maakunnallisen yrityskonttorin vetäjänä vuonna 2013. Väliin mahtuu paljon työvuosia eri konttoreissa.
Lue lisää


Julkaistu: 17.04.2020


Miten pelastetaan yrityksen talous koronakriisin aikana?

Koronaepidemian aiheuttama infarkti globaalille taloudelle on iso, vakava ja akuutti. Ruohonjuuritasolla kriisi iskee luonnollisesti yritysten ja kuluttajien talouteen.

– Tällaista pudotusta taloudessa ei ole tapahtunut toisen maailmansodan jälkeen. Nyt on tärkeää varmistua siitä, että tarpeettomia konkursseja ei tule, kun muutoin terveillä yrityksillä liiketoiminta loppuu kuin seinään ilman omaa syytä, Rahoitusneuvojan liiketoimintajohtaja Matti Nieminen sanoo.

Mitä yritykset voivat tehdä heti sekä pitemmällä aikavälillä talouden pelastamiseksi? Millaista apua on lupa odottaa valtiovallalta? Onko tästä edes mahdollista selviytyä?
Lue lisää


Julkaistu: 18.02.2020


Yrityskaupat maaliin täyden palvelun rahoitusratkaisulla

Rahoitusneuvoja ja Suomen Yrityskaupat Oy yhteistyöhön

Suomen Rahoitusneuvoja Oy ja Suomen Yrityskaupat Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on tarjota täyden palvelun rahoitusratkaisu yrityksen ostajalle. Yhteistyö varmistaa, että yhä useammat yrityskaupat viedään maaliin asti sujuvoittamalla kaupan vaatiman rahoituksen hankintaa.
Lue lisää


Julkaistu: 08.10.2019


Pankkien kilpailutus tuotti yrittäjälle 150 000 euron vuotuiset säästöt ja paremmat lainaehdot

Rahoitusneuvojan rahoitusasiantuntija Pekka Pistokoski järjesti asiakkaalleen reilun 5 miljoonan euron rahoituksen kiinteistön remontointia varten. Remontointiin haettu laina tuli osaksi yrityksen isompaa lainasalkkua, joten samalla oli useammastakin syystä järkevää tehdä myös pankkien kilpailutus.

– Asiakkaani oli yrityksensä kanssa tilanteessa, jossa asiakassuhde vanhaan pankkiin ei ollut enää hyvä. Pankkien kilpailutus ja koko lainasalkun kilpailutus johti lopulta pankin vaihtoon. Merkittävin hyöty asiakkaalle oli se, että lainan korot laskivat. Samalla saimme sovittua kovenantit eli luottosopimuksen erityisehdot myös huomattavasti paremmiksi. Kilpailutus ja sitä seurannut pankin vaihto olivat lopulta myös henkinen helpotus, Pistokoski kertoo.
Lue lisää


Julkaistu: 27.09.2019


”Verkostoitumalla varmistamme asiakkaallemme kattavat rahoituslähteet”

Matti Nieminen aloitti Rahoitusneuvojan uutena liiketoimintajohtajana

Matti Nieminen on aloittanut Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n uutena liiketoimintajohtajana syyskuussa 2019. Edellinen liiketoimintajohtaja Juha Loponen siirtyy päivätyössään uusien haasteiden pariin, mutta antaa kokemuksensa edelleen Rahoitusneuvojan käyttöön ja jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

– Panostamme laadukkaan verkoston luomiseen. Näin varmistamme, että asiakkaanamme olevan yrityksen rahoituslähteet ovat mahdollisimman monipuoliset, Nieminen sanoo.
Lue lisää


Julkaistu: 17.09.2019


Sanna Rousu on Rahoitusneuvojan julkisrahoituksen asiantuntija

Sanna Rousu auttaa Rahoitusneuvojan asiantuntijana asiakasyrityksiä julkisen rahoituksen hakemisessa. Julkista rahoitusta on pääsääntöisesti mahdollista saada yritysten kehittämishankkeisiin, innovaatioihin ja kansainvälistymiseen. Julkisrahoituksesta Rousulla on pitkä kokemus jo aiemmasta työpaikastaan ja niin sanotusti asiakkaan näkökulmasta.
Lue lisää


Julkaistu: 04.09.2019


Rahoitusneuvoja mukana Rahoituksen ja Kansainvälistymisen Kasvu Invitation -työpajassa

Suomen Rahoitusneuvoja Oy on asiantuntijana mukana Rahoituksen ja Kansainvälistymisen Kasvu Invitation -tapahtumassa. Tapahtuma järjestetään torstaina 5.9. klo 9-16 osoitteessa Technopolis Innopoli 2, Tekniikantie 14, Espoo.
Lue lisää


Julkaistu: 15.05.2019


”Ei ole läpihuutojuttu hankkia yritykselle lainaa nopeasti”

Nina Ek on Rahoitusneuvojan asiantuntija pääkaupunkiseudulla

Nina Ek on toiminut yritysrahoituksen parissa vuodesta 1997. Suurimman osan ajasta, 20 vuotta, Nina toimi Nordean yritysasiakasjohtajana Helsingin alueella pk-yritysten parissa. Sen jälkeen kuusi vuotta yrityskonttorinjohtajana Ålandsbankenissa ja sitten kaksi vuotta työeläkevakuutusyhtiö Veritaksessa. Nyt Nina toimii Rahoitusneuvojan rahoituskonsulttina pääkaupunkiseudulla.
Lue lisää


Julkaistu: 13.03.2019


Juha Loponen vierasbloggaa Festumilla yritysrahoituksesta

Liiketoimintajohtajamme Juha Loponen kävi vieraskynäilemässä Festumin blogissa. Juha kertoo, miten rahoitusta etsivä yrittäjä voi hyötyä tilitoimiston ja Rahoitusneuvojan yhteistyöstä.
Lue lisää


Julkaistu: 07.03.2019


”Yrityslainan hakeminen ei ole hyvä vapaa-ajan harrastus”

Yrityslainan hakeminen ja siihen tarvittavan tiedon hankkiminen voivat syödä uskomattoman paljon aikaa. Varsinkin silloin, jos ei oikein edes tiedä mistä ja millaista lainaa hakea.

Asiaa selvitellessä yrittäjä törmää monenlaisiin mainoslauseisiin. Yrityslainaa saa kuulemma ”helposti, nopeasti ja vaivattomasti”. Tiukasti säädellyillä rahoitusmarkkinoilla esimerkiksi pankkilainan saaminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys eikä hakeminen prosessina läpihuutojuttu. Mutkatonta ja vaivatonta se ei ole ainakaan kun kyseeessä on isommat summat, mutta yrityslainan hakeminen helpottuu ammattilaisen avulla.
Lue lisää


Julkaistu: 12.02.2019


”Jos yrityksen käyttöpääoma on tiukalla, luottopäätöksessä olisi hyvä nähdä myös yrittäjä numeroiden takana”

Seppo Tujunen on Rahoitusneuvojan mentori ja hallitusjäsen

Seppo Tujunen on tehnyt 38 vuoden uran rahoitusalalla. Nyt hän toimii Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n neuvonantajana ja hallituksen jäsenenä. Koko työuran ajan Tujusen vastuualueena on aina jollain tavalla ollut yritysrahoitus, erityisesti yrityksen käyttöpääoma ja käyttöpääoman rahoitus.

Kokemus ja sen tuoma osaaminen ovat Tujusen itsensä mielestä hänen arvokkain panoksensa Suomen Rahoitusneuvojan asiakkaille eli rahoitusratkaisua etsiville yrittäjille. Muut vahvuudet löytyvät asiakkaidenkin mukaan ennen kaikkea persoonasta.
Lue lisää


Julkaistu: 03.12.2018


Yrityksen ostaminen onnistui Rahoitusneuvojan avulla – kauppahinta reilu 3 M€

Suomen Rahoitusneuvoja Oy oli ratkaisevassa roolissa pääkaupunkiseudulla toimivan yrityksen noin kolmen miljoonan euron arvoisessa osakekaupassa, jossa yritys siirtyi kahden uuden omistajan haltuun. Yrityksen ostaminen ja erityisesti yritysoston rahoitus ja sen järjestely vaativat Rahoitusneuvojan vankkaa rahoitusalan tuntemusta ja luovaa ajattelua.

Rahoitusneuvojan liiketoimintajohtaja Juha Loposen asiantuntemuksen avulla yrityksen ostaminen lopulta onnistui, vaikka hanke olikin aiemmin hylätty rahoittajien puolelta useamman kerran. Kerromme asiakastarinamme poikkeuksellisesti nimettömänä ja paljastamatta yrityksen toimialaa, sillä yrityskaupan osapuolia sitoo salassapitosopimus.
Lue lisää


Julkaistu: 07.11.2018


”Meidän tehtävämme on arvioida rahoitusriski asiakkaamme puolesta”

Topi Tajakka on Suomen Rahoitusneuvojan asiamies Oulussa

Topi Tajakka toimii Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n rahoituskonsulttina Oulun seudulla. Tajakka on työskennellyt rahoitusalalla 90-luvun puolivälistä saakka. Rahoitusneuvojan konsulttina Tajakka haluaa auttaa yrityksiä kattavasti rahoituksen kokonaisuuden hallinnassa. Aiemman työuransa ansiosta Tajakan erityisosaamista ovat esimerkiksi rahoitusriski ja rahoitusriskin hallinta.
Lue lisää


Julkaistu: 20.09.2018


”Yritystoiminnan rahoitus on haastavaa ja vaatii katsomaan pitkälle tulevaisuuteen”

Pekka Pistokoski on Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n asiamies Pohjois-Suomessa

Pekka Pistokoski on tehnyt yli 25 vuoden työuran pankkialalla yritysrahoitukseen keskittyen. Mies tietää, että yritystoiminnan rahoitus on tänä päivänä haasteellista ihan samalla tavalla Rovaniemen seudulla kuin koko Suomessakin.
Lue lisää


Julkaistu: 04.09.2018


Rahoitusmarkkinat Suomessa historiallisen hyvässä tilanteessa

– Jos katsomme rahoituksen tarjontaa, näin paljon vaihtoehtoja ei ole ollut koskaan aiemmin tarjolla. Rahoitusmarkkinat Suomessa ovat historiallisen hyvässä tilanteessa, sanoo Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n liiketoimintajohtaja Juha Loponen.
Lue lisää


Julkaistu: 28.08.2018


Yrittäjä Keski-Suomessa! Kiinnostaako kasvurahoitus?

Mietitkö miten rahoittaa yrityksesi kasvua? Mitä vaihtoehtoja markkinoilla on tarjolla? Joko tiedät mitä on joukkorahoitus ja olisiko se hyvä vaihtoehto? Millaista palvelua on tarjolla rahoituksen suunnitteluun ja hankintaan?

Keski-Suomen Yrittäjät järjestää Rahoitusta kasvuyrityksille -tapahtuman 13.9.2018 klo 17.00–19.00 Jyväskylässä Nordean tiloissa osoitteessa Kauppakatu 18, 40100 Jyväskylä.
Lue lisää


Julkaistu: 22.08.2018


”Rahoitusala kaipasi henkilökohtaista palvelua ja asiakasvastuullista toimijaa”

Juha Loponen on Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n liiketoimintajohtaja

Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n liiketoimintajohtaja Juha Loponen on espoolainen, 38-vuotias, kahden lapsen isä. Alun perin Loponen on kotoisin Kuopiosta, mutta rahoitusalan kutsuhuuto veti miehen ensin Turun yliopistoon opiskelemaan taloustiedettä ja sieltä pääkaupunkiseudulle työelämään pankkimaailmassa.

– Tulevaa uraa ja opiskelupaikkaa valitessa minua kiinnosti jo silloin talouden ilmiöt ja erityisesti se miten rahoitus välittyy. Sillä tiellä ollaan. Aluksi tekijä seurasi työtä, mutta vuosien myötä on tullut myös paljon omia ideoita ja näkemystä siitä, miten jotkin asiat rahoitusalalla pitäisi hoitaa, Loponen sanoo.
Lue lisää


Julkaistu: 22.08.2018


Haemme jatkuvasti kokeneita rahoituskonsultteja ympäri Suomen

Olet mittavan uran pankissa luonut kokenut rahoitusalan ammattilainen? Olet yrittäjähenkinen ja sinulla on intohimoa auttaa paikallisia yrityksiä heidän rahoitustarpeissaan? Sinulla on vahva kontaktipinta alueesi rahoittajiin ja elinkeinoelämään? Mikäli vastasit myönteisesti kaikkiin kolmeen kysymykseen, seuraa viimeinen kysymys: oletko halukas olemaan osa kasvavaa, erittäin ammattitaitoista ja ratkaisuhakuista joukkoa ja auttaa elinkeinoelämää sen rahoitustarpeissa nopeasti muuttuvassa rahoituksen toimintaympäristössä?
Lue lisää

Jätä yhteydenottopyyntö


Onko yrityksesi rahoituksen tarpeessa? Jätä yhteystietosi ja kerro tarvitsemasi lainan summa sekä hieman lainatarpeestasi, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä. Autamme hankkimaan 300 000 € suuremmat vieraan pääoman lainat. Tätä pienemmät lainat yritys saa helpommin ja edullisemmin hyödyntämällä suoraan esimerkiksi eri lainantarjoajien verkkopalveluja. Rahoitusneuvojan palvelun lisäarvo isommille yrityslainoille syntyy kokonaisuuden hallinnasta ja erinomaisista yhteyksistä rahoittajiin ja sijoittajiin.
Yritys*
Y-tunnus*
Yhteyshenkilö*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Lainan määrä*

Kerro lainatarpeesta*

Syötä suluissa oleva tarkistenumero* (367310)*