Vertaislaina

Vertaislaina on yksi joukkorahoituksen muodoista. Vertaislaina on kuluttajien välistä luotonantoa, jossa yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle. Vertaislaina tapahtuu jonkin välittäjän operoiman alustan kautta. Välittäjä operoi internetissä toimivaa alustaa ja sekä luotonanto että luotonottaminen on tehty todella helpoksi.
Välittäjä myös hoitaa korkojen ja palautusten jakamisen sijoittajille sekä mahdollisen perinnän huonolta maksajalta. Vertaislainan hintataso on huomattavasti pankin kulutusluottoa kalliimpaa, mutta myöntökriteerit voivat olla huomattavasti väljemmät. Lähtökohtaisesti kuluttajan kannattaa miettiä kaksi kertaa, onko järkevää ottaa lainaa, mikäli oma pankki ei sitä myönnä. Vertaislainoissa sijoittajien asema on hiukan epäselvä nykylainsäädännössä, mutta lainanottajien suojana on samat korkokatto, joka rajoittaa muidenkin pikavippien korkoja.

Milloin kannattaa käyttää vertaislainaa?


Jos oma pankki ei pysty vastaamaan nopeaan rahoitustarpeeseen riittävän nopeasti ja joustavasti ja hyvä investointi on menossa ohi suun.

Vertaislainan hyödyt


Nopeus ja joustavuus suhteessa pankkirajoitukseen.

Hyvä muistaa vertaislainassa


Jos oma pankki ei usko investointiisi tai takaisinmaksukykyysi, niin käy vielä kertaalleen läpi investoinnin riskit ennen kuin päätät hakea vertaislainaa. Tämä raha on erittäin kallista.

Jätä yhteydenottopyyntö


Onko yrityksesi rahoituksen tarpeessa? Jätä yhteystietosi ja kerro tarvitsemasi lainan summa sekä hieman lainatarpeestasi, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä. Autamme hankkimaan 300 000 € suuremmat vieraan pääoman lainat. Tätä pienemmät lainat yritys saa helpommin ja edullisemmin hyödyntämällä suoraan esimerkiksi eri lainantarjoajien verkkopalveluja. Rahoitusneuvojan palvelun lisäarvo isommille yrityslainoille syntyy kokonaisuuden hallinnasta ja erinomaisista yhteyksistä rahoittajiin ja sijoittajiin.


Yritys*
Y-tunnus*
Yhteyshenkilö*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Lainan määrä*

Kerro lainatarpeesta*

Syötä tarkistenumero (312770)*