Yrityslaina järjestyy avullamme

Yrityslaina eli velkakirjalaina on yrityksen isompiin investointeihin tarkoitettu laina. Yrityslainaa voi hakea kuka tahansa yritys tai perustettava yritys kuten osakeyhtiö, toiminimi, avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö. Perinteisesti yrityslainat on nähty hiukan riskisempinä kuin yksityishenkilöiden lainat ja siksi esimerkiksi pankkilaina maksaa lähtökohtaisesti yritykselle enemmän kuin yksityishenkilöille.

Me Rahoitusneuvojalla tunnemme kaikki eri vaihtoehdot yrityslainan hankkimiseksi. Siksi yrityslaina järjestyy avullamme juuri sinun yrityksesi tarpeen mukaisesti.
2000-luvun taloudelliset taantumat ovat tiukentaneet yrityslainojen ehtoja entisestään ja esimerkiksi pankit vaativat yrityslainaa hakevalta yritykseltä erinomaista luottoluokitusta ja koviakin vakuuksia. Tämä tilanne on muuttanut rahoitusmarkkinoita Suomessa ja pankkien rinnalle on tullut erilaisia vaihtoehtoja yrityslainan hankkimiseen. Yrityslainaa voit hakea useista lähteistä kuten pankeilta, rahoituslaitoksilta, sijoittajilta, vertaislaina-alustoilta ja Suomessa Finnveralta.


Ota yhteyttä
Rahoitusneuvojaan


Pekka Pistokoski

Pekka Pistokoski

Vt. liiketoimintajohtaja, hallituksen jäsen

Soita 040 939 3398
Lähetä sähköpostia
Milloin yrityslainaa?

Milloin kannattaa hakea
yritykselle lainaa?


Sinun kannattaa hakea yritykselle lainaa yksinkertaisesti sanottuna silloin, kun yhtiösi pystyy toteuttamaan lainalla hankkeen tai investoinnin, joka tuottaa paremmin kuin mikä on lainan kustannus ja lisäksi yhtiösi pystyy lyhentämään lainan pois suunnitellun takaisinmaksuajan mukaisesti.

Yritykselle kannattaa hakea lainaa myös, jos tarvitset nopeasti käyttöpääomaa. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi silloin, kun yhtiön rahat ovat äkillisten menojen takia väliaikaisesti lopussa. Usein tällaisessa tilanteessa maksujen uudelleenneuvotteleminen maksaa enemmän kuin laina ja neuvotteleminen vaatii lisäksi kohtuuttomasti vaivaa.

Koska pankkilaina maksaa lähtökohtaisesti enemmän yritykselle kuin yksityishenkilöille, voit joissain tapauksissa yrityksen omistajana hakea yrityslainan asemasta edullisemman lainan omiin nimiisi ja lainata sen edelleen yhtiöllesi. Toki riski yhtiön rahoituksesta siirtyy tällöin yksityishenkilölle eli esimerkiksi sinulle itsellesi.


Mihin käyttöön?

Yrityslainan hyödyt ja
käyttötarkoitukset


Yrityslaina on tarkoitettu edistämään yrityksesi menestystä. Rahoitusneuvojalla meidän tehtävämme on varmistaa, että näin myös käy. Missä kohtaa yrityksesi on elinkaaressaan? Mikä on yrityslainan käyttötarkoitus? Oletko tekemässä sukupolvenvaihdosta, omistajanvaihdosta, investoimassa tai kansainvälistymässä?

Yllä olevien kysymysten avulla varmistamme sen, että sinulle eri rahoituslähteistä koottava yrityslaina on oikean kokoinen, oikeanlainen kustannuksiltaan ja oikeaan tarkoitukseen hankittu.

Yleisimmin yrityslainalla rahoitetaan:

 • käyttöpääoma
 • äkillisten menojen takia
 • investoinnit
 • kasvu ja laajennukset
 • henkilöstön palkkaaminen
 • yrityskauppa

Yrityslainan hyöty on selkeä. Lainarahan pitää antaa edellytykset yhtiön nopeammalle kasvulle. Sen lisäksi hyötynä on myös se, että verrattuna yrittäjälainaan riskit pysyvät yhtiössä ellei yrityksen omistajia ole sidottu mukaan takaajina tai vakuudenantajina.

Yrityslaina on tarkoitettu vauhdittamaan yritys kasvuun.
Yrityslaina on tarkoitettu vauhdittamaan yritys kasvuun.Monta vaihtoehtoa

Erilaiset yritysluotot


Lainaa yritykselle saa monessa muodossa. Runsaudenpulassa kokonaisuuden hahmottaminen voi olla vaikeaa ja silloin on mahdollista, että yrityksellesi koottu kokonaisrahoitus on tarpeettoman kallis. Rahoitusneuvojan tarjoaman palvelun hyöty on se, että me kartoitamme puolestasi optimaalisen rahoituskokonaisuuden ja autamme valitsemaan käyttöösi sopivan yrityslainan monipuolisen tarjonnan joukosta.

Yrityslaina voi olla:

 • kuukausilyhenteinen
 • kertalyhenteinen
 • kuukausilyhenteisen ja kertalyhenteisen yhdistelmä
 • yrityslaina ilman vakuuksia
 • vakuudellinen yrityslaina

Yrityslainan ehkä perinteisin muoto on kuukausilyhenteinen laina. Se on toimiva ratkaisu pitemmän aikavälin rahoitustarpeeseen. Kyseessä voi olla esimerkiksi investointi, jolla varmistat, että yrityksesi kassavirta kasvaa tasaisesti pitkällä tähtäimellä. Lyhennystä ja korkoa maksat kuukausittain tasaerissä ja korkoa lasketaan vain jäljellä olevan lainapääoman mukaan.

Kertalyhenteinen yrityslaina tai niin sanottu bullet-laina on sopivampi ratkaisu silloin, kun rahoitustarpeesi on lyhytaikainen. Aluksi maksat lainasta kuukausittain vain korkoa. Viimeisessä sovitussa maksuerässä maksat koko lainapääoman kerralla pois. Rahoitusratkaisuna kertalyhenteinen laina on hyvä silloin, kun lainan poismaksuun tarvittava saatava siirtyy yrityksellesi määrättynä aikana varmasti ja myös rahoittaja voi luottaa tähän.

Jos yrityslainan vakuutena on reaaliomaisuutta, se vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Vakuudelliseen yrityslainaan saat alhaisemman koron ja pidemmän laina-ajan.

Jos toiveenasi on vakuudeton yrityslaina esimerkiksi siksi, että haluat jättää reaaliomaisuuden vakuudeksi tulevaisuutta tai muuta rahoitusmuotoa varten tai siksi, että reaaliomaisuutta ei ole mahdollisuutta laittaa vakuudeksi, sinun kannattaa varautua hiukan korkeampiin lainakustannuksiin.

Monipuolistuneilta rahoitusmarkkinoilta saat nykyään kuitenkin todennäköisesti maltillisen ja järkevän korkotason yrityslainaa ilman vakuuksia.

Rahoitusneuvojan avulla löydät varmasti juuri sinulle sopivan yrityslainan.

katso yhteystiedot
Näin se käy

Yrityslainan hakeminen


Yrityslainan hakeminen on väitetysti helppoa. Asia onkin näin pienempien lainojen kohdalla. Tarjolla on paljon palveluita, joissa lainan hakeminen onnistuu lomakkeen täyttämällä. Sen jälkeen saat yrityksellesi lainatarjouksen usealta eri rahoittajalta. Kyseessä saattaa kuitenkin olla vain eri vaihtoehtojen vertailu ja sinun pitäisi itse tehdä päätös siitä, mikä on paras yrityslaina yrityksesi tarpeen mukaan.

Saamaasi lainatarjoukseen vaikuttavat myös sellaiset asiat kuin lainan käyttötarkoitus, rahoituslaskelmat, yrityksesi taloudelliset tunnusluvut aiemmilta vuosilta ja luottoluokitus. Todellisuudessa laina myönnetään vasta, kun olet erilaisin dokumentein osoittanut, että yrityksesi on rahoituskunnossa.

Jos kyseessä on isompi rahoituskokonaisuus, jolla on myös iso merkitys yrityksesi kilpailukyvyn ja kehittymisen kannalta, asiantuntijan apu saattaa tuottaa sinulle selvää säästöä niin lainan kokonaiskustannuksissa kuin yrityslainan hakemiseen käytetyssä ajassakin.

Kun kyseessä on yrityslainan hakeminen, Rahoitusneuvoja tarjoaa tehokasta ratkaisua. Autamme sinua parhaan lainaratkaisun suunnittelussa, varmistamme, että rahoittajat varmasti ymmärtävät, miksi sinulle kannattaa myöntää yrityslaina ja laadimme kaikki tarvittavat dokumentit puolestasi.

Voimme luvata kaksi asiaa: suunnittelemme sinulle edullisimman saatavissa olevan kokonaisratkaisun yrityslainaan ja voit käyttää oman aikasi ydinliiketoimintaasi.

Me autamme hankkimaan 300 000 € suuremmat lainat keskittyen vieraaseen pääomaan. Tätä pienemmät lainat yritys saa helpommin ja edullisemmin hyödyntämällä suoraan esimerkiksi eri lainantarjoajien verkkopalveluja. Rahoitusneuvojan palvelun lisäarvo isommille yrityslainoille syntyy kokonaisuuden hallinnasta, jolloin saat varmasti edullisimman lainakokonaisuuden eri vaihtoehdoista koottuna. Meillä on erinomaiset verkostot eri rahoittajiin ja sijoittajiin.

Yrityslainan hakeminen asiantuntijan avulla saattaa olla paras ideasi pitkään aikaan.

Ota yhteyttä!
Jätä yhteydenottopyyntö


Onko yrityksesi rahoituksen tarpeessa? Jätä yhteystietosi ja kerro tarvitsemasi lainan summa sekä hieman lainatarpeestasi, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä. Autamme hankkimaan 300 000 € suuremmat vieraan pääoman lainat. Tätä pienemmät lainat yritys saa helpommin ja edullisemmin hyödyntämällä suoraan esimerkiksi eri lainantarjoajien verkkopalveluja. Rahoitusneuvojan palvelun lisäarvo isommille yrityslainoille syntyy kokonaisuuden hallinnasta ja erinomaisista yhteyksistä rahoittajiin ja sijoittajiin.


Yritys*
Y-tunnus*
Yhteyshenkilö*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Lainan määrä*

Kerro lainatarpeesta*

Syötä tarkistenumero (427784)*