Mikä juniorilaina?

Juniorilaina on laina joka on sopimuksellisesti rakennettu siten, että laina on heikommalla etuoikeudella suhteessa toisiin vieraanpääoman rahoittajiin. Velallisen näkökulmasta tämä helpottaa muun vieraanpääoman saamista. Luotonantajan näkökulmasta kyseessä on riskisempi laina, koska mahdollisen konkurssin sattuessa juniorilainan velkoja on huonommalla etuoikeudella seniorivelkojiin nähden.
Rahoituspakettia suunniteltaessa seniorivelkojilla saattaa olla tietynlaisia erityisehtoja juniorilainalle. Yleistä on esimerkiksi se, että juniorilaina ei saa lyhentää lainkaan tai se ei saa lyhentyä nopeammin kuin seniorirahoittajan laina tai juniorilainaa ei laiteta perintään, ilman seniorirahoittajan lupaa. Myös vakuudettomuus on usein juniorilainan ehtona.

Juniorilainan hinta on kovempi kuin perinteisen yrityslainan tai vakuudettoman yrityslainan. Juniorilainaa on kuitenkin hyvä käyttää vipuna seniorirahan saamiseksi rahoitukseen ja joskus se voi olla koko rahoituspaketin elinehto.

Milloin kannattaa käyttää juniorilainaa?


Juniorilaina soveltuu erinomaisesti osana investointia tai muuta suurempaa rahoituspakettia, jossa pankki ei pysty koko rahoitusta järjestämään. Tämä myös pitää yhtiön päätäntävallan sekä omistusosuuden nykyisillä omistajillaan. Juniorilainan vaihtoehtona voisikin nähdä vakuudettoman yrityslainan tai pääomalainan sekä osakeannin. Suurimpana haasteena onkin löytyy hyvä juniorirahoittaja projektiin.

Juniorilainan hyödyt


Vaikka juniorilaina maksaa enemmän, niin kokonaisrahoituspaketin hinta on mahdollista saada hyvinkin edulliseksi. Juniorilaina voi edesauttaa lainapaketin uudelleenjärjestelyyn kokonaan.

Juniorilaina - hyvä muistaa


Useamman rahoittajatahon käyttäminen voi mahdollisesti tehdä rahoituspaketista kovinkin tiukan, jonka kanssa eläminen tilanteessa jossa tarvitaan joustoja voi käydä hyvinkin hankalaksi. Kumppanit kannattaa siis valita tarkoin.

Juniorilainaa voidaan käyttää rahoitusmuotona muun muassa yrityskaupan rahoituksessa ja investointirahoituksessa.

Jätä yhteydenottopyyntö


Onko yrityksesi rahoituksen tarpeessa? Jätä yhteystietosi ja kerro tarvitsemasi lainan summa sekä hieman lainatarpeestasi, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä. Autamme hankkimaan 300 000 € suuremmat vieraan pääoman lainat. Tätä pienemmät lainat yritys saa helpommin ja edullisemmin hyödyntämällä suoraan esimerkiksi eri lainantarjoajien verkkopalveluja. Rahoitusneuvojan palvelun lisäarvo isommille yrityslainoille syntyy kokonaisuuden hallinnasta ja erinomaisista yhteyksistä rahoittajiin ja sijoittajiin.


Yritys*
Y-tunnus*
Yhteyshenkilö*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Lainan määrä*

Kerro lainatarpeesta*

Syötä tarkistenumero (913297)*