Laskurahoitus eli laskujen myynti

Laskurahoituksesta on kyse, kun lainaa hankitaan omia myyntilaskuja, eli myyntisaamisia vastaan. Laskurahoituksessa laskut toimivat lainan vakuutena. Usein lainanantaja haluaa lähettää ko. laskut, jolloin laskusta käy ilmi, että maksu maksetaankin rahoittajan tilille. Tätä jokin asiakas saattaa vierastaa ja jos asiakassuhde on pitkä, niin asiakas saattaa vanhasta muistista maksaa laskunsa suoraan yhtiölle, joka tavaran/palvelun on myynyt. Siten laskurahoituksen aloittamisesta on hyvä tiedottaa asiakasta. Laskurahoitus on varsin kallis keino rahoittaa käyttöpääomaa ja jos käyttöpääomatarve on krooninen, niin järkevämpi on ottaa yrityslaina kattamaan käyttöpääomatarpeen.
Toisaalta yhtiö voi halutessaan päättää, mitä laskut hän laittaa laskurajoituksen piiriin. Tätä voi käyttää keinoja heikkojen maksajien kanssa ja laittaa vain nämä laskut laskurahoituksen kautta, jolloin laskujen perimisen voi laittaa laskurahoittajan syyksi ja ei tarvitse itse keskustella huonon maksajan kanssa.

Laskurahoituksen vaihtoehtona on myös laskujen myynti. Tässä tapauksessa maksat rahasta vielä enemmän, mutta toisaalta myyt luottorikin samalla. Perinteisessä laskurahoituksessa luottoriski säilyy alkuperäisellä palvelun myyneellä yhtiöllä.

Factoring-rahoituksessa on kysymys samasta kuin laskujen rahoituksessa, eli laina otetaan myyntisaamisia/laskuja vastaan. Luottoriski säilyy yhtiöllä, ellei yhtiö myy laskujaan kokonaan. Tällöin rahoituksen hinta on korkeampi, eli laskujen ostaja ottaa suuremman palkkion, kuin perinteisessä saatavarahoituksessa, koska ostaja kantaa luottoriskin. Eri rahoittajien välillä on suuria hintaeroja ja tarjousten kirjoa on suuri. Siten parhaan vaihtoehdon löytäminen ei ole helppoa.

Milloin kannattaa käyttää laskurahoitusta?


Laskurahoitus soveltuu tilapäisen käyttöpääomatarpeen rahoittamiseen etenkin, jos rahoitusta hakevalla yrityksellä on suuria ja vakavaraisia asiakkaita, joilla on pitkät maksuajat. Tuolloin syntyvä käyttöpääomatarve voidaan rahoittaa varsin hyvillä ehdoilla.

Laskurahoituksen hyödyt


Yhtiö saa laskuistaan rahat nopeasti kassaan. Mahdollisuus myös luottoriskin myymiseen, jolloin luottotappioriski voidaan poistaa.

Hyvä muistaa laskurahoituksessa


Kannattaa kilpailuttaa toimija palvelun alussa, koska palveluntarjoajan vaihtaminen vie aikaa ja energiaa. Kilpailutus kannattaa aloittaa omasta pankista.

Laskurahoitusta voidaan käyttää rahoitusmuotona muun muassa käyttöpääoman rahoituksessa.

Jätä yhteydenottopyyntö


Onko yrityksesi rahoituksen tarpeessa? Jätä yhteystietosi ja kerro tarvitsemasi lainan summa sekä hieman lainatarpeestasi, niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä. Autamme hankkimaan 300 000 € suuremmat vieraan pääoman lainat. Tätä pienemmät lainat yritys saa helpommin ja edullisemmin hyödyntämällä suoraan esimerkiksi eri lainantarjoajien verkkopalveluja. Rahoitusneuvojan palvelun lisäarvo isommille yrityslainoille syntyy kokonaisuuden hallinnasta ja erinomaisista yhteyksistä rahoittajiin ja sijoittajiin.


Yritys*
Y-tunnus*
Yhteyshenkilö*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Lainan määrä*

Kerro lainatarpeesta*

Syötä tarkistenumero (276206)*