Julkaistu: 18.02.2020

Yrityskaupat maaliin täyden palvelun rahoitusratkaisulla

Yrityskaupat maaliin täyden palvelun rahoitusratkaisulla
Suomen Rahoitusneuvoja Oy ja Suomen Yrityskaupat Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on tarjota täyden palvelun rahoitusratkaisu yrityksen ostajalle. Yhteistyö varmistaa, että yhä useammat yrityskaupat viedään maaliin asti sujuvoittamalla kaupan vaatiman rahoituksen hankintaa.
Yhteistyön tavoitteena on edistää yrityskauppojen toteutumista hyödyntämällä Rahoitusneuvojan asiantuntijoiden osaamista ja verkostoa yrityskauppojen rahoitusratkaisuiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

– Kumpikin osapuoli näki rahoituskonsultaatiolle selvän tarpeen. Suomen Yrityskaupat Oy:n tiedon mukaan n. 30 % yrityskaupoista on sellaisia, että ostaja tarvitsee rahoitusta tai vähintään apua rahoituksen hankkimisessa, Rahoitusneuvojan liiketoimintajohtaja Matti Nieminen taustoittaa.

Yhteistyömalli vapauttaa yrityksen ostajan ja yrityskaupan välittäjän eli Suomen Yrityskaupat Oy:n rahoitusneuvotteluista. Tämä ratkaisumalli helpottaa yritysvälittäjän työtä ja auttaa häntä keskittymään omaan ydinosaamiseensa asiakkaan eduksi. Yrityksen ostaja voi keskittyä uuden liiketoiminnan haltuunottoon ja sen kehittämiseen.

- Meillä on laaja verkosto ja kyky hakea rahoitusta muualtakin kuin pankeista. Näistä syistä Suomen Yrityskaupat Oy halusi meidät yhteistyökumppanikseen. Nyt on meidän vastuulla olla aktiivinen ja hyödyllinen kumppani, Rahoitusneuvojan Nieminen sanoo.

Yhteistyömallin hyödyt yrityskaupassa


Yhteistyömalli tarjoaa ydinliiketoimintaan keskittymisen lisäksi myös muita hyötyjä kuten suoria rahallisia hyötyjä.

  • Yrityskaupan toteutuminen on varmempaa, koska rahoituksen saaminen on todennäköisempää asiantuntijan osaamisen ja verkostojen avulla
  • Rahoitusneuvojan asiantuntija voi kehittää innovatiivisia ja proaktiivisia rahoitusratkaisuja haastaviin kauppatilanteisiin
  • Asiantuntijan avulla yrityksen ostaja saa kauttaaltaan parhaat mahdolliset rahoitusehdot. Näitä erilaisia ehtoja ovat mm. käytetyt lainainstrumentit, rahoitusaste, rahoituksen hinta, käyttöpääomaratkaisut, vakuudet ja takaukset, erityisehdot eli ns. kovenantit ja oman pääoman ehtoiset ratkaisut

Yhteistyömallin käytännön toteutus on tehty mahdollisimman vaivattomaksi yrityksen ostajalle eli Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n ja Suomen Yrityskaupat Oy:n asiakkaalle.

Asiakkaan ottaessa yhteyttä yritysvälittäjään (Suomen Yrityskaupat Oy) ja sopiessa toimeksiannosta yritysvälittäjän kanssa, yritysvälittäjä kertoo ostajalle myös täyden palvelun rahoitusratkaisusta. Suomen Rahoitusneuvojan paikallinen asiantuntija ottaa yhteyttä yrityksen ostajaan.

– Rahoitusneuvojamme sopii kolmen osapuolen yhteistapaamisen tai tapaamisen suoraan ostajan kanssa. Sen jälkeen Rahoitusneuvoja toimii liiketoimintamallinsa mukaisesti. Kartoitamme yrityksen nykytilanteen ja strategian, luomme tietopaketin, joka sisältää perustuen siihen strategiaan, joka ostettavalla yrityksellä on ja miten yritystä halutaan kehittää, Nieminen sanoo.

Onnistuneen rahoitusjärjestelyn palkkiona Rahoitusneuvoja Oy veloittaa sovitun prosenttiosuuden lopullisen rahoituspaketin koosta.

Suomen Rahoitusneuvoja Oy on omalla asiantuntijuudellaan varmistanut onnistuneet yrityskaupat myös haastavimmissakin tapauksissa.

Lisätietoja yrityskauppojen rahoitusratkaisusta


Suomen Rahoitusneuvoja Oy on puolueeton asiantuntijaorganisaatio, joka hakee myönteisen ratkaisun yrityksen rahoitustarpeisiin.
Rahoitusneuvoja ei tarjoa rahoitusta yritykselle myöntämällä lainaa, vaan käy asiakkaansa puolesta läpi erilaiset rahoitusvaihtoehdot ja kokoaa niistä asiakasyritykselle sopivan kokonaisuuden ja rahoitussuunnitelman. Tavoitteena on varmistaa, että asiakas saa yritysrahoituksen rahoitusmarkkinoilta, rahoitusneuvojan järjestämänä, sovitussa ajassa.

Suomen Yrityskaupat Oy on Suomen suurin ja tunnetuin yritysvälittäjä. Suomen Yrityskaupat Oy:n ydinosaamista ovat omistajanvaihdos, arvonmääritys, yritysjärjestelyt ja sukupolvenvaihdos yli 2000 tapauksen kokemuksella. Yritys auttaa yrityksiä omistajanvaihdoksissa valtakunnallisesti.

Lisätietoja antavat:

Matti Nieminen
Liiketoimintajohtaja
Suomen Rahoitusneuvoja Oy
puh. 050 339 0979
matti.nieminen(at)rahoitusneuvoja.fi
www.rahoitusneuvoja.fi


Juha Rantanen
Suomen Yrityskaupat Oy
Toimitusjohtaja
puh. 050 544 5081
juha.rantanen(at)yrityskaupat.net
www.yrityskaupat.net

Jaa hyviä uutisia