Julkaistu: 18.09.2020

Yritysjohtaja, toimiiko pankkisuhteesi tyydyttävällä tavalla?

Yritysjohtaja, toimiiko pankkisuhteesi tyydyttävällä tavalla?
Oletko huomannut, että pankit eivät enää toimi kuin ennen? Se ei ole pankkien vika, vaan kyseessä on pankkeihin kohdistuva sääntely. Sääntelyn seurauksena yhä useamman yrityksen pankkisuhteeseen on tullut haasteita ja suhde ei enää tyydytä yrityksen tarpeita. Pankinjohtajan käsi on voinut kylmentyä myös siitä syystä, että yrityksen liiketoiminnan kannattavuus tai omavaraisuusaste ei ole kehittynyt odotetulla tavalla.
Pahimmassa tapauksessa yrityksen ja pankin välillä on siirrytty etäsuhteeseen, koska pankki on sulkenut konttorinsa. Tämä ei johdu sääntelystä, vaan pankin halusta säästää kustannuksiaan.

Enää pankissa asioita ei hoidakaan se sinulle tuttu johtaja, vaan uusi henkilö, jolle yrityksesi on tuntematon ja jolle koko yrityksen toimintaympäristö on vieras. Kun yhtälöön lisätään vielä koronapandemian liiketoimintaan ja yhtiön tunnuslukuihin tuomat haasteet, mikä tahansa asiakassuhde on kovilla nyt ja lähivuosina.

Meillä on sinulle kuitenkin hyvä uutinen: joskus pankkisuhde paranee vaihtamalla. Silloin tosin kannattaa palkata avuksi ammattilainen, joka valitsee sinulle parhaan pankin ja neuvottelee sinulle parhaan ratkaisun. Kun kokenut ja pankille entuudestaan tuttu rahoituskonsulttimme menee pankkiin puhumaan samaa kieltä pankin työntekijöiden kanssa, hyvin usein lopputuloksena on se, että uuden pankkisuhteen myötä lainaehtosi parantuvat sekä hinnan että vakuuksien osalta.

Jos yhtiösi ei ole enää pankkirahoituskelpoinen, mutta hankkeesi on hyvä, kokeneet rahoitusneuvojamme voivat hankkia myös pankin ulkopuolista rahoitusta yrityksesi tarpeisiin. Rahoituksen lähteenä voivat olla pankkien lisäksi myös rahastot, laina-alustat vakuutusyhtiöt ja tietenkin Finnvera.

Voit myös lukea asiakastarinastamme, kuinka pankkien kilpailutus tuotti yrittäjälle 150 000 euron vuotuiset säästöt ja paremmat lainaehdot!


Jaa hyviä uutisia