Julkaistu: 20.09.2022

Rahoitusneuvoja hankki 300 000 € rahoituksen kiinteistökauppaan

Rahoitusneuvoja hankki 300 000 € rahoituksen kiinteistökauppaan
Kiinteistöalalla toimiva Tradona Oy halusi ostaa hallikiinteistön ja tarvitsi siihen rahoitusta noin 300 000 €. Kiinteistöä myyvä yritys oli menettänyt kiinteistön päävuokralaisen ja halusi tilanteen helpottamiseksi luopua omistuksestaan. Tässä haastavassa tilanteessa rahoituksen järjestely ei ollut läpihuutojuttu, joten Tradona päätti hyödyntää Rahoitusneuvojan asiantuntijuutta.
– Rahoituksen järjestyminen tapauksessamme ei ollut niin yksinkertaista kuin voisi olettaa. Lainsäädännön asettama regulaatio pankeille on aika tiukka esimerkiksi vakuuskäytäntöjen osalta ja sen takia Rahoitusneuvojan osaamista tarvittiin eri vaihtoehtojen kartoittamiseksi, Tradonan toimitusjohtaja Anu Suominen kertoo.

Toimeksiannon jälkeen osapuolet miettivät yhdessä parasta tapaa edetä.

– Päätimme, että Rahoitusneuvojan asiantuntijan tehtävä on perustella mahdollisille rahoittajille miksi tätä kohdetta kannattaa rahoittaa ja asiakkaan vastuulla on etsiä kiinteistöön mahdollisia vuokralaisia, kertoo Rahoitusneuvojan liiketoimintajohtaja Janne Saarinen.

Tradonan ydinliiketoimintaa on kiinteistöjen kehittäminen ja vuokraus.

– Suurin hyöty Rahoitusneuvojan avusta oli se, että Tradonan edustajat saivat käyttää resursseja omiin vahvuuksiinsa ja liiketoiminnan kehittämiseen, Suominen sanoo ja jatkaa

– Rahoitusneuvojan rooli oli selventää rahoittajille sitä, miten yrityksen liiketoiminta tehdään kannattavaksi ja miten lainanhoito on mahdollista. Rahoitusneuvoja pystyi neuvottelujen edetessä tuomaan kaikkien kannalta objektiivisesti esille erilaisia ratkaisumalleja ja perusteluita sille, miksi kiinteistön hankintaan kannattaa rahoitus myöntää.

Rahoitusneuvojan vahvuus on se, että pitkään rahoitusalalla työskennelleet Rahoitusneuvojan asiantuntijat puhuvat rahoittajien kanssa samaa kieltä.

– Ensimmäiseksi keräsimme tiedot kiinteistöstä. Selvitimme, millainen kiinteistö on kyseessä ja mikä sen arvo on. Kävimme asiakkaamme kanssa läpi, millaisia vuokralaisia kiinteistöön voi ottaa. Sen jälkeen mallinsimme laskelmilla, millainen vuokrausaste kiinteistöön pitää saada nykyisillä kuluilla, jotta lainan hoito onnistuu, Saarinen selventää Rahoitusneuvojan osuutta.

Kun tietoa oli kerätty, oli aika ottaa yhteyttä rahoittajiin. Rahoitusneuvoja laati rahoittajille esityksen, jossa selvitettiin laaditut laskelmat ja näkemys yrityksen nykytilanteesta ja tulevaisuudesta.

– Olimme yhteydessä lukuisiin eri rahoittajiin kuten perinteisiin pankkeihin ja yrityslainoja myöntäviin rahoituslaitoksiin. Kävimme keskusteluja myös kuullaksemme rahoittajilta, että jos meidän tekemämme esitys ei käy sellaisenaan, millä ehdoilla rahoittajat olisivat valmiita näyttämään projektille vihreää valoa, Saarinen sanoo.

"Meidän piti saada luotua ratkaisumalli, jossa rahoittajan riskit ovat riittävän matalat."

Maaliskuussa alkanut projekti saatiin maaliin heinäkuussa, kun paikallinen pankki päätti rahoittaa kiinteistökaupan.

– Haastavinta meille oli perustella rahoittajille sitä, mihin yrityksen lainanhoitokyky perustuu, kun täysin varmistettuja vuokralaisia ei ollut vielä tiedossa. Kesän aikana vuokrasopimuksia saatiin solmittua. Sen lisäksi meidän piti saada luotua ratkaisumalli, jossa rahoittajan riskit ovat riittävän matalat. Se onnistui, kun kohteen myyjä suostui pieneen kauppahintavelkaan ja rahoittajan riski pieneni sillä, Saarinen selventää.

– Yhteistyön alussa maali oli tiedossa ja porras portaalta sinne edettiin, vaikka alussa kenelläkään ei valmista ratkaisumallia ollut. Juuri tässä Rahoitusneuvojan osaaminen nousi arvoon arvaamattomaan. Rahoitusneuvojan palvelu oli konkreettista, ammattitaitoista ongelmanratkaisua eikä tyhjiä lupauksia tai sanahelinää, Suominen summaa.

Ota yhteyttä
Rahoitusneuvojaan


Janne Saarinen

Janne Saarinen

Rahoituskonsultti

Soita 040 590 1039
Lähetä sähköpostia


Jaa hyviä uutisia