Julkaistu: 27.09.2019

”Verkostoitumalla varmistamme asiakkaallemme kattavat rahoituslähteet”

”Verkostoitumalla varmistamme asiakkaallemme kattavat rahoituslähteet”
Matti Nieminen on aloittanut Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n uutena liiketoimintajohtajana syyskuussa 2019. Edellinen liiketoimintajohtaja Juha Loponen siirtyy päivätyössään uusien haasteiden pariin, mutta antaa kokemuksensa edelleen Rahoitusneuvojan käyttöön ja jatkaa hallituksen puheenjohtajana.

– Panostamme laadukkaan verkoston luomiseen. Näin varmistamme, että asiakkaanamme olevan yrityksen rahoituslähteet ovat mahdollisimman monipuoliset, Nieminen sanoo.
Kuten Rahoitusneuvojalla asiaan kuuluu, myös Niemisen ansioluettelo on vakuuttavaa luettavaa.

– Aloitin rahoitusalalla vakituisessa työsuhteessa Suomen Yhdyspankin konttoriryhmän juristina Lahdessa vuonna 1993. Vuonna 1995 tuli Merita-fuusio, jolloin siirryin kahden yksikön konttorinjohtajaksi Lahdessa, Nieminen aloittaa.

– Handelsbanken tuli vuonna 1997 Lahteen ja minulle tehtiin tarjous, josta oli mahdoton kieltäytyä. Sain olla osana tiimiä perustamassa Handelsbankenin Lahden konttoria. Minusta tuli ensin rahoitusjohtaja ja sitten apulaiskonttorinjohtaja. Konttorinjohtajana olin Lahden Handelsbankenissa viimeiset 11 vuotta. Voisi sanoa, että näiden vuosien aikana olen verkostoitunut melko hyvin Päijät-Hämeen ja pääkaupungin alueella, Nieminen jatkaa.

Nieminen on työkokemuksen kerryttämisen lisäksi halunnut kehittää itseään myös opiskelemalla.

– Olen koulutukseltani juristi, tarkemmin sanottuna varatuomari, käräjiäkin olen istunut. Viimeisen neljän vuoden aikana opiskelin työn ohessa MBA-tutkinnon Henleyssä Lontoossa ja käyn hakemassa siitä todistuksen käteen syyskuussa.

Niemisen lopputyön aiheena oli asiakaspalvelukokemus digitaalisissa Private Banking -palveluissa. Luonnollisesti asiakkaan palvelukokemus nousee teemaksi myös Rahoitusneuvojasta puhuttaessa.

– Kovinta osaamistani on yritysrahoitus. Kyllä Handelsbanken oli siinä asiassa sellainen korkeakoulu, että sieltä valmistuu huippuluokkaan, Nieminen taustoittaa.

Nieminen tuntee yritysten rahoitusmuodot vaikka unissaan, mutta tietää myös, että pelkästään sillä ei asiakasta vakuuteta.

– Vahvimmillani olen kuitenkin asiakkaiden kanssa. En tarkoita vain oikeiden rahoituslähteiden hakemista asiakkaille vaan sitä, että on tärkeää voittaa asiakkaan luottamus omalla persoonalla. Pitää hakea asiakkaalle paras ratkaisu, tehdä se minkä lupaa, siinä ajassa missä lupaa. Tätä asiakkaat arvostavat ja tällä konstilla olen aina voittanut asiakkaan luottamuksen. Ja kun asiakkaat luottavat, myös henkilökunta luottaa. Tällä kaavalla myy minkä tahansa yrityksen.Neutraali toimija voi hyödyntää kaikki rahoitusmuodot


Mahdollisuus kehittää nuorta yritystä houkutteli Niemisen Rahoitusneuvojan liiketoimintajohtajaksi.

– Näen tässä kokonaisuudessa joukkorahoituksen ohella tulevaisuuden toimijan. Tässä on valtavasti mahdollisuuksia kehittää uusia tuotteita ja , kunhan vain hyödynnämme tämän potentiaalin. Toinen houkutteleva tekijä oli se, että mielelläni tuon oman laajan suhdeverkostoni uudehkon, fiksun toimijan hyödyksi.

Vaikka Nieminen on juuri aloittanut työnsä ja perehtymistä vaativia asioita on paljon, Rahoitusneuvojalle hän näkee oman paikkansa maamme rahoitusmarkkinoinnilla.

– Kyllä neutraalille, kaikkia rahoituslähteitä hyödyntämään pystyvälle, avaimet käteen toimijalle on varmasti kysyntää markkinoilla. Seuraava haasteemme on luoda sellainen asiamiesverkosto, jonka avulla pääsemme lähelle yritysrahoituksen kanssa painiskelevia tahoja. Tarkoitan tietenkin paikallisia ja alueellisia yrityksiä, rahoittajia, kehitysyhtiöitä ja muita vastaavia toimijoita. Meidän pitää varmistaa monipuoliset rahoitusmuodot asiakasyrityksillemme ja meidän on oltava lähellä niitä, jotka palveluamme tarvitsevat.

Yrityksen monipuoliset rahoituslähteet voi varmistaa hyvällä verkostoitumisella.
Yrityksen monipuoliset rahoituslähteet voi varmistaa hyvällä verkostoitumisella.

– Asiamiesverkoston rakentamisessa on kyse ihmisten motivoinnista ja johtamisesta. Minun tehtäväni on varmistaa, että ihmiset huomaavat, että tämän logon alla työskentely kannattaa ja työkavereina on äärimmäisen päteviä, hyviä tyyppejä.

Edellä sanottua Nieminen aikoo seuraavaksi edistää käymällä Rahoitusneuvojan oman henkilöstön kanssa läpi luottopolitiikkaan ja luottoprosessiin liittyviä asioita.

"Meidän pitää varmistaa monipuoliset rahoitusmuodot asiakasyrityksillemme ja meidän on oltava lähellä niitä, jotka palveluamme tarvitsevat."

– Pääosin ne ovat yrityksen ja sijoittajan välisiä asioita, mutta on siellä myös juttuja, joita meidänkin pitää omassa toiminnassamme tarkentaa, Nieminen valaisee.

Nieminen painottaa Rahoitusneuvojan henkilöstön rakentamien verkostojen merkitystä, koska tietää, että ne kääntyvät lopulta aina asiakkaan eduksi.

– Itse olen ollut työssä ja vapaa-ajalla mukana Kauppakamarin, Lahden Teollisuusseuran ja yrittäjäjärjestöjen toiminnassa. Se vaatii aktiivisuutta. Kun yrittäjien kanssa on tekemisissä, niin iltoja pitää käyttää. Yrittäjiä tapaan myös golfin ja metsästysharrastuksen parissa. Näillä verkostoilla pystyn hoitamaan mukaan tahoja, joiden avulla rahoituspaketti saadaan kyllä kasaan, jos vain hanke on hyvä, Nieminen kertoo.

Tietoisku: yleisimmät yrityksen rahoituslähteet


  • Oma pääoma
  • Pankkirahoitus
  • Finnvera
  • Rahoitusyhtiöiden rahoitus
  • Vakuutusyhtiöiden lainat
  • Julkinen rahoitus ja yritystuet

Jos yrityksesi on rahoituksen ja asiantuntija-avun tarpeessa, otathan yhteyttä.

Ota yhteyttä!

Jaa hyviä uutisia